Adreswijziging voor De Tuinliefhebber doorgeven

 

Krijgt u De Tuinliefhebber omdat je vereniging lid is van het AVVN, dan moet u de adreswijziging aan uw vereniging doorgeven. U kunt eenvoudig herkennen of u De Tuinliefhebber via uw vereniging ontvangt. In dat geval staat de naam van uw vereniging boven uw adres op De Tuinliefhebber.

 

Heeft u rechtstreeks bij ons een abonnement op de De Tuinliefhebber afgesloten of bent u een relatie van ons, geef dan de adreswijziging via ons contactformulier door. Vermeld daar zowel het oude als het nieuwe adres.

Abonnement De Tuinliefhebber opzeggen

 

Een abonnement op De Tuinliefhebber kunt u jaarlijks opzeggen. U hoeft daarvoor alleen ons contactformulier in te vullen.Geef daarbij aan vanaf wanneer wij uw abonnement moeten stop zetten. Opzeggen kan ook telefonisch.

De Tuinliefhebber niet ontvangen?

 

Ontvangt u De Tuinliefhebber omdat uw vereniging lid is van het AVVN? Neem dan contact met het bestuur of de ledenadministratie contact op om uw adres te controleren. Daarnaast kunt ons contactformulier invullen en wij zenden een exemplaar na. 

 

Heeft u zelf een abonnement afgesloten, dan kunt u ons contactformulier invullen. Geeft in dat geval uw adresgegevens door, zodat wij deze kunnen controleren. Wij zenden een exemplaar na. 

Waar kan ik informatie vinden over de veranderingen binnen het AVVN?

 

Wij hebben een speciale website opgesteld over de veranderingen binnen het AVVN. Dit is de website SPIT. SPIT staat voor Samen Plezier In Tuinieren. 

 

AVVN-Medewerkers werken samen met vrijwilligers in teams om de veranderingen uit te werken. Zelf meewerken aan een klus? Kijk welke klussen er zijn en neem contact op met de regisseur van de desbetreffende klus. 

De digitale nieuwsbrieven van het AVVN ontvangen?

 

Het AVVN brengt twee digitale nieuwsbrieven uit. Dit zijn:

  • Nieuwsbrief Natuurlijk Tuinieren van de Vriendenkring Natuurlijk Tuinieren
  • AVVN-nieuws

In de nieuwsbrief Natuurlijk Tuinieren geven wij tips en informatie over alles dat met natuurlijk tuinieren te maken heeft, informatie over beurzen, tuinmarkten en andere activiteiten, informatie over boeken e.d.

 

AVVN-nieuws geeft nieuws over het AVVN, ontwikkelingen op het gebied van tuinieren en tuinverenigingen e.d. Via deze nieuwsbrief verspreiden wij ook documenten van en over het AVVN.

 

Aanmelden kan via onze website

Afmelden kan door de link onderaan de nieuwsbrief te gebruiken.

Wat is de contributie voor het AVVN?

 

Een vereniging kan lid worden van het AVVN. De contributie, die een vereniging betaalt,  wordt gebaseerd op het aantal tuinleden. Per tuinlid betaalt een vereniging in 2019 € 25,40. De vereniging kan ook kandidaat/wachtlijstleden aanmelden. De contributie is daarvoor € 12,70 per persoon.Meer weten over het AVVN-lidmaatschap? Neem dan met ons contact op via het contactformulier of door een e-mail te sturen.

Wie is er lid van het AVVN?

 

Het AVVN is een federatie van verenigingen en bonden. Deze rechtspersonen, zo’n 215 in getal, zijn onze leden. Individuele tuinleden van onze verenigingen en bonden zijn daarmee geen lid van ons. Ze kunnen als individu geen beroep doen op onze advisering en bijstand. Dat kan alleen het bestuur. Maar de tuinleden genieten wel voordelen van het lidmaatschap van hun vereniging. Het AVVN komt immers op voor de belangen van de vereniging en daarmee voor alle tuinleden. Wij zetten ons in voor het onbekommerd tuinplezier van iedereen. Denk aan behoud van de tuinen als die bedreigd worden. Denk aan een langlopende huurovereenkomst met betaalbare huurprijzen. Of denk aan cursussen of workshops die we aan de verenigingen aanbieden.

 

Tuinleden ontvangen ook automatisch op hun huisadres ons vaktijdschrift De Tuinliefhebber. Ze kunnen gebruik maken van kortingen op onze producten. Ze vallen als vrijwilliger onder onze collectieve ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Ze kunnen via ons een aantrekkelijke tuinhuisverzekering afsluiten.

Hoe wordt een vereniging lid?

 

Neem als bestuur gerust contact met ons op om u te laten voorlichten over de voordelen van het lidmaatschap. Bent u overtuigd, dan agendeert u het lidmaatschap voor de Algemene Ledenvergadering. Wij kunnen u desgewenst in dit proces begeleiden. Als de leden zich uitgesproken hebben voor het lidmaatschap, stuurt u ons een officiële aanvraag. 

Hoe kan een vereniging het lidmaatschap opzeggen?

 

Het lidmaatschap van het AVVN is een bewuste en goed overdachte keuze die gemaakt wordt door de leden in de Algemene Ledenvergadering. Verenigingen zijn bijna altijd lid geworden vanwege twee grondgedachten: om hun eigen doelstellingen te helpen verwezenlijken en om het algemeen belang van het volkstuinwezen. Onze verenigingen en hun leden zijn solidair met elkaar. Het lidmaatschap opzeggen is niet iets dat je dan lichtvaardig doet. Als er twijfels zijn bij bestuur of bij de leden, komen we graag op gesprek om te kijken waar de schoen knelt. Misschien is er behoefte aan een andere oplossing dan het opzeggen van het lidmaatschap. Vaak komen we tot een voor alle partijen goede oplossing.

Wil de vereniging écht het lidmaatschap opzeggen, dan zal net als bij aantreding, de Algemene Ledenvergadering daar een uitspraak over moeten doen. De opzeggingsbepalingen staan in de AVVN-statuten onder artikel 6 nader vermeld.

Waar vind ik de statuten van het AVVN?

 

De AVVN-statuten en het huishoudelijk reglement kunt u hier downloaden.